Το site του σχολείου

Γραμμές Υποστήριξης

Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107

Δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα. Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που σε απασχολούν ή αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης. Επίσης, ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.

Τηλεφωνική Γραμμή για γονείς εφήβων: 801.11.77

Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ. Η «Γραμμή-Σύνδεσμος» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

Γραμμή για εφήβους: 116111

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι μέρες και ώρες που μπορείς να καλέσεις είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διστάσεις λοιπόν να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμό των γονιών, θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή αν απλά νιώθεις φοβισμένος.

Γραμμή Βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015

Δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-3:00μμ. Απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους. Παρέχει στήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).

 

Κλίμακα: Γραμμή βοήθειας για την Αυτοκτονία: 1018

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός – μη κυβερνητικός οργανισμός (ΝΠΙΔ), που ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ένα πρώτο επίπεδο οι δράσεις και τα προγράμματα του φορέα στοχεύουν στην πολύπλευρη ενδυνάμωση των κοινωνικά αποκλεισμένων στις κατευθύνσεις: της υιοθέτησης ενεργού ρόλου απέναντι στη ζωή, της υπεύθυνης διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της ισότιμης ένταξης.

Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία, είναι γραμμή υποστήριξης για την κρίση και την πρόληψη αυτοκτονιών. Επανδρωμένη με ειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, η γραμμή λειτουργεί εικοσιτέσσερις ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εθνικό κέντρο άμεσης κοινωνικής βοήθειας: 197

Τα άτομα και οι πληθυσμιακές ομάδες, στις οποίες κατά προτεραιότητα απευθύνονται και στοχεύουν οι υπηρεσίες του Δικτύου των Μονάδων του Ε.Κ.Κ.Α. είναι:

  • πολίτες που χρήζουν ενημέρωσης για θέματα κοινωνικής φροντίδας και διασύνδεσης με το Δίκτυο των Υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • παιδιά και έφηβοι/έφηβες που κακοποιούνται
  • παιδιά και έφηβοι/έφηβες που παραμελούνται ή εγκαταλείπονται
  • έφηβοι και έφηβες που εγκαταλείπουν το σπίτι τους
  • θύματα οικογενειακής βίας
  • ενήλικοι και ηλικιωμένοι που χρήζουν άμεσης ψυχολογικής και κοινωνικής βοήθειας
  • άτομα που βρίσκονται σε κρίση και κίνδυνο βλάβης
  • θύματα παράνομης διακίνησης με σκοπό την σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση
  • θύματα έκτακτων φυσικών και μαζικών καταστροφών

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: 1056

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με βάση την μακρόχρονη εμπειρία του σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων αλλά και γενικότερων θεμάτων που αφορούν στο παιδί και στην οικογένεια, του δίνει τη δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης μέσα από όλα τα τμήματα του και τις υπηρεσίες του.

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί χωρίς χρέωση, 24 ώρες τη μέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Συνήγορος του παιδιού: 800.11.32000

Δεν είναι μόνο για καταγγελίες, ούτε μόνο για προβλήματα που έχουμε με δημόσιους φορείς. Αν είμαστε μέχρι 18 ετών κι έχουμε σοβαρά προβλήματα καταπίεσης από οποιονδήποτε, ζητάμε συμβουλές για τα δικαιώματά μας και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.)

ΑΝΑΣΑ Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Διατροφικές Διαταραχές: 210 9234904, 

To Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ, αποτελεί την πρώτη μάχιμη προσπάθεια της ΑΝΑΣΑ για παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, στους πάσχοντες από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Είναι το πρώτο και μοναδικό, στη χώρα μας, Κέντρο Ημέρας εξειδικευμένο στις διατροφικές διαταραχές που παρέχει δωρεάν, υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Γραμμή για τη σεξουαλική διαφορετικότητα και την ταυτότητα του φύλου: 1528

Καλώντας το 1528, οι νέοι και οι νέες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου, οι οικογένειές τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, λαμβάνουν ολοκληρωμένη ειδική συμβουλευτική ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη αναφορικά με την αποδοχή της σεξουαλικής διαφορετικότητας και την ορθή διαχείριση περιστατικών αρνητικής διάκρισης σε σχέση με τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα, στην οικογένεια, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στον εργασιακό χώρο.