Εκδηλώσεις

Loading Events
  • This event has passed.

Συνεργασία Γονέων – Σχολείου για την εξάλειψη της Ενδοσχολικής Βίας

17:30 - 19:00
Προόδου 2 Βούλα, 16673 Greece
admin
0 Comment
331 Views

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Βούλας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Λυκείου Βούλας σας προσκαλούν το Σάββατο 1/4 στις 17.30 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Βούλας, σε ένα Διαδραστικό εργαστήριο ενημέρωσης, πρόληψης & ευαισθητοποίησης.

Η ψυχολόγος του Υ.ΠΑΙ.Θ. για σχολεία Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, κα Χριστίνα Παπαστεφανάτου, θα μας αναλύσει το τρόπο με τον οποίο η συνεργασία Γονέων – Σχολείου μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της Ενδοσχολικής Βίας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς, καθηγητές και μαθητές και ανήκει σε μια σειρά δράσεων που ο Σύλλογός μας έχει διοργανώσει, για μια bullying free χρονιά, ευαισθητοποιημένος από τη συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου.

ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ

MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχολόγος του Υ.ΠΑΙ.Θ. για σχολεία Β'βάθμιας Εκπαίδευσης
Η Χριστίνα Παπαστεφανάτου είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2005).

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2012).

Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση σταθμισμένων και προβολικών εργαλείων για την αξιολόγηση της προσωπικότητας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Στα άμεσα ενδιαφέροντα της είναι η δια βίου εκπαίδευση της σε ψυχαναλυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, η μελέτη της θετικής διαπαιδαγώγησης και η θεωρία του Δεσμού.

Ένα μεγάλο μέρος της κλινικής της εμπειρίας έχει αφιερωθεί στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σε οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, το συντονισμό Ομάδων Γονέων και ομιλίες που αφορούν τη βελτίωση των ενδοοικογενειακών σχέσεων και την προστασία των παιδιών.

Έχει εργαστεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις εθνικές τηλεφωνικές γραμμές ΣΟΣ «197» για ενήλικες και «1107» για παιδιά και εφήβους του Υπουργείου Υγείας, στο Κέντρο Υποστήριξης Μακροχρόνια Ανέργων, στα προγράμματα Σχολών Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και έχει συνεργαστεί με κέντρα αποκατάστασης ειδικών αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Ψυχολόγος στις επιτροπές ΕΔΥ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σε σχολεία της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο My Safe Place στη Γλυφάδα.

Επίσης είναι παντρεμένη και μαμά δυο παιδιών.