You are currently viewing Ένα κομμάτι ιστορίας για την Επιτυχία των Παιδιών μας!

Ένα κομμάτι ιστορίας για την Επιτυχία των Παιδιών μας!

Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα πριν από 36 χρόνια, όταν μια ομάδα 21 γονέων και κηδεμόνων συναντήθηκε για πρώτη φορά στο νεοσύστατο τότε 2ο Γυμνάσιο Βούλας και αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που θα αλλάξει τη ζωή των παιδιών τους. Έτσι, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Βούλας.

Εκείνοι οι 21 γονείς, γεμάτοι με όνειρα όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά και για όλα τα παιδιά του σχολείου, συνειδητοποίησαν την ανάγκη να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίκτυο υποστήριξης. Τότε, λίγο γνώριζαν πόσο μεγάλη επίδραση θα είχε αυτή η απόφαση στη ζωή και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σήμερα, όμως, καθώς γιορτάζουμε τα 36 χρόνια παρουσίας του Συλλόγου, βλέπουμε πόσο πολλά έχει επιτύχει χάρη στην αγάπη, τη συνεργασία και την αφοσίωση των μελών του.

Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων εξελίχθηκε σε έναν δυναμικό όργανο που παρέχει στήριξη και προάγει την ευημερία των μαθητών του σχολείου μας. Κοιτάζοντας πίσω, είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε ότι πολλοί από τους σημερινούς μαθητές μας είναι παιδιά των πρώτων εκείνων μαθητών που είχαν την πρωτοβουλία πριν από τόσα χρόνια. Αυτή η συνέχεια και η κληρονομιά που μας έχει αφήσει η πρώτη γενιά μας γεμίζει την καρδιά μας με υπερηφάνεια.

Στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, οι σκοποί μας αν και εξελίσσονται με τα χρόνια, παραμένουν αμετάβλητοι ως προς την ουσία τους. Στηρίζουμε το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου, προωθούμε την ολιστική εκπαιδευτική εμπειρία και επενδύουμε σε σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης. Διοργανώνουμε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που ενισχύουν την μόρφωση των παιδιών μας και ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ανθρώπων μέσα από την ατομική προσωπικότητα, τη σχέση με τη γνώση, την κοινωνία και τον εαυτό τους. Ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ανθρώπων με ιδανικά και ατομική προσωπικότητα, που έχουν συνείδηση τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά, και εκτιμούν τη γνώση, τον πολιτισμό και την παράδοση του Ελληνικού Πολιτισμού.

Από την ηθική συνδρομή και συμπαράσταση προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, μέχρι την παροχή βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου, έχουμε επιδιώξει να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος μας δεν αποτελεί όμως απλώς έναν όργανο, αλλά μια μεγάλη οικογένεια. Σε κάθε πρόκληση και επιτυχία, είμαστε εκεί για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Έχουμε δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης που ενδυναμώνει τη σχολική μας κοινότητα και όλοι οι γονείς μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πολλά περισσότερα και να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη καθημερινή πραγματικότητα για τα παιδιά μας, στο πνεύμα εκείνων των 21 πρώτων ιδρυτών.

Σήμερα, καθώς γιορτάζουμε την επέτειο του Συλλόγου μας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους γονείς που έχουν συνεισφέρει σε αυτή την υπέροχη πορεία. Μαζί, δείξαμε στα παιδιά μας το παράδειγμα της αλληλεγγύης και της αγάπης, ενώ οι φίλοι μας, τόσο παλιοί όσο και νέοι, αποτελούν την κινητήρια δύναμη που μας ενθαρρύνει να προχωρούμε προς την κοινή μας επιτυχία.

Με τη συνεχή συμπαράσταση και συμβολή όλων των μελών μας, με μοναδικά γεγονότα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαμορφώνουμε ένα ισχυρό δεσμό ανάμεσα στους γονείς, το σχολείο και τα παιδιά μας.

Στα επόμενα 36 χρόνια, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών μας, επεκτείνοντας τον αντίκτυπο μας στην κοινότητα. Με αγάπη, αφοσίωση και ενότητα, θα συνεχίσουμε να γράφουμε την υπέροχη ιστορία του 2ου Γυμνασίου Βούλας, μαζί με όλους εσάς που αποτελείτε την καρδιά και την ψυχή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Οι Πρώτοι Ιδρυτές

 1. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑ
 2. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 3. ΑΠΕΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
 4. ΑΠΛΑΤΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
 5. ΑΡΑΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
 6. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 7. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
 8. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
 9. ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 10. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 11. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
 12. ΔΑΛΜΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 13. ΚΟΛΕΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 14. ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 15. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 16. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΜΑΡΙΝΑ
 17. ΣΑΪΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 18. ΣΟΡΩΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 19. ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 20. ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 21. ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ ΑΝΝΑ