323044844_966776371375257_408756782452227752_n

Σε μια ζεστή εκδήλωση στην Πνευματική Εστία της Βούλας παραδόθηκαν το Σάββατο 14/1 στους μαθητές των 5-μελών συμβουλίων του σχολείου μας τα αυθεντικά έργα Τέχνης που φιλοτέχνησε η εικαστικός Κορίννα (Κώσταινα). Τα έργα θα αναρτηθούν στις αίθουσες του σχολείου, σε μια προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τα παιδιά να εκτίθενται σε διάφορες μορφές Τέχνης.

Την εκδήλωση είχε θέσει ο Πρόεδρος κ. Ι. Μαρωνίτης υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, μέλος των οποίων, για σειρά ετών είναι η Κορίννα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Δρ Γεώργιος Γουρλάς άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους σε μια πρωτοβουλία που, όπως είπε, είναι πρωτοποριακή τόσο για την περιοχή, όσο και για τη συνολική εκπαιδευτική κοινότητα. Στην εισαγωγική του ομιλία ανέφερε τις προσπάθειες τόσο του προηγούμενου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, όσο και του παρόντος για τη μείωση του φαινομένου της σχολικής βίας και το σημαντικό ρόλο της Τέχνης σε αυτή. Θύμισε πως το 2ο Γυμνάσιο στο παρελθόν υπήρξε Πρότυπο Σχολείο και εξέφρασε την ισχυρή βούληση του Συλλόγου για να ακούγεται το σχολείο μας για τους “καλούς λόγους”.  Έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος το μήνυμα που δίνει αυτή η πρωτοβουλία να απλωθεί και η κίνηση ευεργεσίας να είναι παράδειγμα που θα βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Τεχνολογίας, κ. Ανδριόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου. Εξήρε τις προσπάθειες του Συλλόγου και επεσήμανε πως ταυτίζονται με τους στόχους του δήμου για ανάπτυξη του Πολιτισμού. Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ευχήθηκε αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές.

Η διευθύντρια του σχολείου μας, κα Απέργη παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε θερμά την Κορίννα για την προσφορά των καλαίσθητων έργων και για τη σκέψη της να τα προσφέρει, γιατί τα δημόσια σχολεία έχουν ανάγκη υποστήριξης. Είναι προφανές – συνέχισε – ότι η τοποθέτηση των έργων στις αίθουσες διδασκαλίας θα συμβάλει στην αισθητική, θα προάγει τον πολιτισμό και θα συντελέσει στην επίτευξη των στόχων του σχολείου, με κυριότερο την πνευματική ανέλιξη των παιδιών. Αναφέροντας, τα λόγια του Γάλλου ζωγράφου, γλύπτη και χαράκτη, Edgar Degas, πως “τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν”, ευχήθηκε πολλά παιδιά να δουν σε αυτά τα έργα τα στοιχεία εκείνα που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνοντας την ομιλία της, εξήρε το γεγονός ότι η δημιουργός και δωρήτρια είναι μητέρα και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ευχήθηκε να βρει μιμητές από τους υπόλοιπους γονείς και την κοινωνία γενικότερα.

Τέλος, η Κορίννα έδωσε το καλλιτεχνικό στίγμα της εκδήλωσης, καθώς με έμμετρο λόγο περιέγραψε τη σημειολογία των έργων.

Αφού παραδόθηκαν τα έργα, η εκδήλωση έκλεισε με ένα προσεγμένο μπουφέ που είχε προετοιμάσει το ΔΣ, με τη βοήθεια του ζαχαροπλαστείου Ζ. Μίλκα και τη χορηγία των Σούπερ Μάρκετ Μπαλάσκας και Σκλαβενίτης, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ. Γεωργιάκος, κα Κάραγιαν και κα Σφήκα, η Πρόεδρος της Β’-βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Νικηφοράκη, η Πρόεδρος της Α’-βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Τριάντη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κ.Ντούτσουλης, καθώς και γονείς και μαθητές του σχολείου μας.

Στιγμές από την εκδήλωση