You are currently viewing Αποφοίτηση 2023: Ένα ταξίδι ονείρων και αναμνήσεων

Αποφοίτηση 2023: Ένα ταξίδι ονείρων και αναμνήσεων

Η Πέμπτη 15/6 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας ως η ημέρα που η Γ’ Γυμνασίου αποχαιρέτησε το σχολείο. Το προαύλιο του σχολείου μεταμορφώθηκε από τα μέλη του ΔΣ και με τη βοήθεια γονέων, σε σκηνή εκδηλώσεων, ειδικά για την περίσταση με μπαλόνια, διακοσμητικά, ηχητικά συστήματα και φώτα.

H εκδήλωση ξεκίνησε με τα λόγια του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του να είμαστε αυθεντικοί χωρίς να αποδεικνύουμε κάτι. Προέτρεψε τα παιδιά να χαρούν κάθε βήμα της πορείας τους προς την ενηλικίωση. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των σημαντικών προσκεκλημένων. Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Δήμητρα Νικηφοράκη, η εντεταλμένη σύμβουλος για τις Λέσχες Φιλίας, κα Νανά Κάραγιαν, και η εντεταλμένη σύμβουλος για την προσχολική αγωγή, κα Βίκυ Σφήκα, απηύθυναν όλες θερμούς χαιρετισμούς στα παιδιά, εκφράζοντας την υπερηφάνειά τους για τα επιτεύγματα τους.

H απερχόμενη διευθύντρια του σχολείου μας κα Χριστιάννα Απέργη, στο χαιρετισμό της θυμήθηκε συγκινημένη τις στιγμές της με τα παιδιά που φεύγουν, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους προέτρεψε να μην ξεχνάνε τα μαθήματα ζωής.

Η ζωγράφος Κορίννα μας ταξίδεψε στην πορεία δημιουργίας των 83 πρωτότυπων πινάκων ζωγραφικής με τίτλο “Όταν κοιτάς από ψηλά…”, που χαρίστηκαν στα παιδιά ως δώρο αποφοίτησης. Κάθε πίνακας είναι ένας κόσμος γεμάτος χρώματα και συναισθήματα, που προσφέρθηκαν στα παιδιά ως ανεκτίμητο δώρο αποφοίτησης. Αυτοί οι πίνακες θα φιλοξενήσουν τα όνειρα και τις μνήμες των αποφοίτων, συνεχίζοντας να τους εμπνέουν και να τους θυμίζουν την αξία της τέχνης και της δημιουργικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως και πέρσι, το έργο #0 προσφέρθηκε στο σχολείο, για να εμπλουτίσει τη συλλογή του σε αυθεντικά έργα τέχνης.

Τέλος, ο Πρόεδρος του 15-μελούς, ο Αντώνης Μωκιάτος, σε έναν ειλικρινή και συναισθηματικά φορτισμένο λόγο, μίλησε εξ ονόματος των παιδιών, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εστίασε στις σχέσεις τους με τους καθηγητές και μοιράστηκε την αγωνία και την ελπίδα για το μέλλον.  

Η βραδιά συνεχίστηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου να απονέμει ένα αναμνηστικό αποχαιρετιστήριο δώρο στη διευθύντρια του σχολείου κα Απέργη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την πολύτιμη προσφορά της. Απένειμε επίσης αναμνηστικό δώρο στην απερχόμενη αντιπρόεδρο του ΔΣ, κα Άννα Σκευάκη, εξέροντας το έργο της και αναδεικνύοντας τη βοήθειά της προς το Σύλλογο.

Ακολούθησαν οι απονομές λευκωμάτων και δώρων σε κάθε παιδί, ξεκινώντας όμως αντισυμβατικά: από το Γ4 προς το Γ1! Οι κυρίες Νικηφοράκη, Κάραγιαν και Σφήκα ανέλαβαν τις απονομές στο Γ4, το Γ3 και το Γ3 αντίστοιχα, ενώ η κα Απέργη απένειμε τα λευκώματα στο Γ1, το αγαπημένο της τμήμα όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε κάποια παιδιά του Γ1 απένειμε τα λευκώματα και η ζωγράφος Κορίννα.

Η βραδιά έκλεισε με έναν αέρα γιορτής, κεράσματα, αναψυκτικά και χορευτική μουσική. Το photobooth της One Photobooth, αποδείχθηκε απόλυτα δημοφιλές, καθώς όλα τα παιδιά περνούσαν από εκεί, καταγράφοντας στιγμές με συγγενείς και φίλους με χαρούμενες και τρελές πόζες. Ήταν μια στιγμή για να αποτυπωθούν οι σχέσεις και οι αναμνήσεις που θα συνοδεύουν τους αποφοίτους για πάντα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι γείτονές μας, στο φροντιστήριο “Πυρσός”, ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα του Συλλόγου να χορηγήσουν το κόστος του photobooth. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για τη γενναιοδωρία τους και τη στήριξή τους, όπως και των υπολοίπων χορηγών και προμηθευτών μας, οι οποίοι έκαναν δυνατή την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Αυτή η αποφοίτηση θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας για πάντα. Τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου αφήνουν πίσω τους με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μια πολύτιμη περίοδο γεμάτη εμπειρίες, φίλους και αναμνήσεις, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το μέλλον και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους της Γ Γυμνασίου μια λαμπρή και επιτυχημένη πορεία στο μέλλον. Πάντα να ακολουθούν τα όνειρά τους και να διατηρούν την αυθεντικότητά τους, γιατί αυτό είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στον κόσμο γύρω τους.