You are currently viewing Συζήτηση για τον περιορισμό του Bullying

Συζήτηση για τον περιορισμό του Bullying

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, την οποία ακολούθησε μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για το πρόβλημα του Σχολικού Εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/10 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Με αφορμή τις δράσεις που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος για μια bullying free χρονιά, ένας ξεχωριστός καλεσμένος ομιλητής, ο ψυχολόγος και σύμβουλος κ.Νικόλαος Τραντός, που ειδικεύεται στα θέματα σχολικού εκφοβισμού, παρουσίασε στου γονείς που παραβρέθηκαν στοιχεία για το φαινόμενο, αλλά και ιδέες αντιμετώπισής του, οι οποίες έχουν λειτουργήσει.

Μετά την παρουσίαση του κ. Τράντου, ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων και διαπιστώθηκε μεν ότι δεν υπάρχουν “μαγικές” λύσεις, αλλά καταγράφηκε η ειλικρινής διάθεση όλων των εμπλεκομένων μερών να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αρχίσουμε να πεεριορίζουμε αυτό το φαινόμενο.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Βικυ Σφήκα και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Teemu Lehtinen, ο οποίος μάλιστα με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση μοιράστηκε με τους γονείς τη δική του προσωπική εμπειρία. Επίσης παραβρέθηκαν η Γυμνασιάρχης μας κα Χριστιάνα Απέργη, καθώς και μέλη του συλλόγου διδασκόντων.

Είναι πεποίθηση του ΔΣ του Συλλόγου μας πως όντως δεν υπάρχουν “μαγικές” λύσεις σε αυτό το πολυδιάστατο φαινόμενο. Όμως, με συνεχείς αναφορές, αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών, αντιμετώπιση κάθε πλευράς του και ειλικρινή διάθεση να είμαστε πρωτίστως κοντά σε και μαζί με όλα τα παιδιά, ίσως να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωσή του, στο μέτρο που μας αναλογεί και να χτίσουμε αργά αλλά σταθερά μια υγιή μαθητική κοινότητα.