You are currently viewing Οδική ασφάλεια έξω από το σχολείο

Οδική ασφάλεια έξω από το σχολείο

Έπειτα από πολλά χρόνια παρεμβάσεων πολλών Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας και σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, το θέμα της οδικής ασφάλειας έξω από το σχολείο μας έλαβε και τις 32(!) απαιτούμενες άδειες και έτσι το έργο ξεκινάει εντός των επόμενων ημερών.

Στις 22/9, μόλις 3 μέρες μετά από το τελευταίο (ευτυχώς όχι σοβαρό) ατύχημα και με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συγκλήθηκε συνάντηση επί του θέματος.  Στη 2-ωρη συνάντηση παραβρέθηκαν – εκτός από το Δήμαρχο – εκπρόσωποι από το ΔΣ του Συλλόγου του σχολείου μας, του 2ου Λυκείου και του 3ου Νηπιαγωγείου,  η Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μας παρουσίασαν με λεπτομέρειες και έγγραφα όλα τα έργα που θα εκτελεστούν, καθώς και τα βήματα που έχει χρειαστεί να γίνουν ως τώρα ακολουθώντας τις χρονοβόρες διαδικασίες έκδοσης αδειών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα μονοδρομηθούν η Πειραιώς και η Προόδου και θα δημιουργηθούν 3 υπερυψωμένες διαβάσεις με κυβόλιθους, λύνοντας οριστικά τόσο το θέμα της ταχύτητας, όσο και της άναρχης στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα (το αργότερο μέχρι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου) και θα διαρκέσουν λίγο παραπάνω από ένα μήνα. Για την αποφυγή δε οποιονδήποτε δυσκολιών στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών λόγω των έργων, ο Δήμος έχει ήδη μεριμνήσει με ειδικό σχέδιο διευκόλυνσης και τήρησης ασφάλειας των παιδιών.

Κατόπιν της συνάντησης και της χορήγησης όλων των σχετικών εγγράφων από το Δήμο και στους 3 Συλλόγους, αναμένουμε τις εξελίξεις με ανυπομονησία.