You are currently viewing Μουσική στα Διαλείμματα

Μουσική στα Διαλείμματα

Μετά από παράκληση της διεύθυνσης του σχολείου και με την αμέριστη βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής Β-βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ο Σύλλογος Γονέων προέβη στον εκσυγχρονισμό της ηχητικής εγκατάστασης του σχολείου μας.

Τοποθετήθηκαν νέα ηχεία που καλύπτουν όλους τους εξωτερικούς χώρους και εγκατστάθηκε νέος, σύγχρονος ενισχυτής με μικρόφωνο ανακοινώσεων και είσοδο για πηγές μουσικής.

Εκμεταλευόμενοι ακριβώς αυτή τη δυνατότητα και στο πλαίσιο της εκστρατείας μας για μια χρονιά χωρίς bullying, ο Σύλλογος έλαβε την πρωτοβουλία να προμηθεύει κάθε εβδομάδα το σχολείο με μια εκτεταμένη playlist που θα παίζει κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Τα τραγούδια -ελληνικά και διεθνή- επιλέγονται σύμφωνα με το “στίγμα” που έχουν αφήσει στη μουσική ιστορία, με κριτήριο να περνάνε θετικά μηνύματα, αλλά και σύμφωνα με τα σύγχρονα ακούσματα των παιδιών (φυσικά με μέριμνα να μην περιλαμβάνουν στίχους ακατάλληλους που δεν αρμόζουν στην ηλικία των παιδιών αλλά ούτε στο σχολικό περιβάλλον).

Στόχος του Συλλόγου είναι να αναλάβουν σιγά-σιγά τα ίδια τα παιδιά, σε ομάδες, τη δημιουργία της playlist και -γιατί όχι- να εξελίξουν το εγχείρημα σε ένα σχολικό ραδιοφωνικό σταθμό, στα πρότυπα του European School Radio.

Γι’ αυτό και ήδη δημιουργήσαμε τη διεύθυνση email playlist@goneis2gv.gr, στην οποία γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας μπορούν να μας στέλνουν προτάσεις τραγουδιών για την playlist της εβδομάδας.