You are currently viewing Μια Χρονιά χωρίς Bullying

Μια Χρονιά χωρίς Bullying

Το ΔΣ του Συλλόγου έχει ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού του 2022 μια εκστρατεία με πολλές δράσεις, ώστε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα φαινόμενα bullying. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας έχουν οργανωθεί διάφορες δράσεις, ξεκινώντας από αφίσες οι οποίες τοποθετήθηκαν σε όλους τους χώρους του σχολείου, από την 1η ημέρα μαθημάτων.
 
Επίσης, στο site του Συλλόγου έχει διαμορφωθεί μια ειδική σελίδα, ώστε μαθητές, καθηγητές και γονείς να αποκτήσουν φωνή, μέσα από στοχευμένα κείμενα, εικόνες, ειδήσεις, κλπ.
 
Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συζητήσεις με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε συνεργασία με το Δήμο και προσκεκλημένους ειδικούς και επιστήμονες από διαφορετικούς χώρους και σε συνδυασμό με εικαστικές παρεμβάσεις, με θέμα τον εκφοβισμό.
 
Μια ακόμη δράση είναι η έκθεση των παιδιών σε όσο μεγαλύτερο εύρος πολιτισμού γίνεται. Σε αυτή τη δράση, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στη Λυρική Σκηνή για να παρακολουθήσουμε διεθνούς εμβέλειας κλασικά έργα.
 
Επίσης, έχουμε οργανώσει και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες μια πρωτοβουλία για μουσική στα διαλείμματα.
 
Είναι προφανές ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δεν είναι νέο, δεν είναι μονόπλευρο και δεν σταματάει με απλές δράσεις. Δυστυχώς, βαίνει αυξανόμενο και -συνήθως- ξεκινάει εκτός σχολείου. Όμως δέσμευση του Συλλόγου είναι να το φέρουμε στο προσκήνιο και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους, ώστε να το ελαττώσουμε. Σε αυτή την προσπάθεια, χρειαζόμαστε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ δίπλα μας.
 

Οι αφίσες στους χώρους του σχολείου