simaia

Όλοι οι μικροί ζωγράφοι που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα αποκτήσουν ένα μοναδικό αναμνηστικό δώρο! Ένα ξεχωριστό φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με τη τη ζωγραφιά τους!

Οι δώδεκα (12) πρώτοι καλλιτέχνες που θα περάσουν στον τελικό θα κερδίσουν επιπλέον ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη Συλλογή Δώρων Art Post Collection.

Ο τέσσερις (4) πρώτοι νικητές (δυο παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών και δυο παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών) θα κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο: οι ζωγραφιές τους θα απεικονιστούν στα γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η Σειρά θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021, θα διατίθεται από όλα τα ταχυδρομεία της χώρας για την αλληλογραφία εσωτερικού και εξωτερικού και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μεγάλη ταχυδρομική ιστορία

ΑΡΧΙΚΗ

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προκηρύσσει και διοργανώνει Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Eθνική Παλιγγενεσία.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά και όσοι ενήλικες επιθυμούν, καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τη δημιουργία των έργων τους την οικεία τοπική ιστορία της περιοχής, όπου διαμένουν, και τους γνωστούς ή άγνωστους πρωταγωνιστές της, μέσα από τα τοπωνύμια που φέρουν το όνομά τους ή μέσα από τα μνημεία τους, με τα οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά.

Τα εικαστικά έργα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα έχουν ως θεματική αφετηρία τους οπτικά και αφηγηματικά στοιχεία από την τοπική ιστορία και τους ήρωες που έδρασαν ή που απαθανατίζονται σήμερα μέσω ενός μνημείου ή ενός τοπωνυμίου στην περιοχή του κάθε διαγωνιζόμενου και θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του κολάζ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικό και πρόσθετο εικαστικό υλικό (μικτή τεχνική), στο οποίο να απεικονίζονται τοπωνύμια ή μνημεία από την περιοχή στην οποία διαμένουν, με αναφορά στην Επανάσταση του 1821

Έπαθλα

  • Οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν στα εγκαίνια της έκθεσης.
  • Οι πρώτοι, ανά κατηγορία, θα λάβουν ως έπαθλο δώρα τεχνολογίας, που θα ενθαρρύνουν την ενασχόλησή τους με την ιστορία και την τέχνη, ενώ οι δεύτεροι και τρίτοι, ανά κατηγορία, θα λάβουν δωροεπιταγές για το Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος.
  • Όλα τα παιδιά και οι ενήλικες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα λάβουν και αναμνηστικό δίπλωμα (σε ηλεκτρονική μορφή).
  • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της Κριτικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 30/5-7/6.2021, στην ιστοσελίδα 1821.ime.gr

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

H φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε στο background είναι από την συλλογή του φωτογράφου κ. Ηλία Περγαντή

  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο: “Καθημερινοί Ήρωες“.  Φέτος, επιλεγμένα έργα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που πραγματοποιείται για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δίνουν το έναυσμα για μια σειρά αναζητήσεων γύρω από τις έννοιες του Ήρωα και των ηρωικών πράξεων.
    Έτσι λοιπόν παιδιά έως 15 ετών συνδέουν τους Ήρωες του τότε, με τους Ήρωες του τώρα, στέλνοντας μέσω του διαγωνισμού ζωγραφικής, τους δικούς τους καθημερινούς Ήρωες.  Η συμμετοχή μπορεί να σταλεί μέχρι της 29 Απριλίου 2021.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ https://kidscontest.cycladic.gr/ 

3ος Διεθνής Μαθητικός διαγωνισμός Οπτικοακουστικής και ψηφιακής ΔημιουργίαςΗ ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου
Οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να αναζητήσουν μια ιστορία που αναφέρεται στη σύγχρονη ζωή ή στο παρελθόν της πόλης τους (ενδεικτικά, λαμβάνοντας αφορμή από γεγονότα, σημαντικά κτήρια, πλατείες, δρόμους, δημόσιες εκδηλώσεις, οικονομικές – κοινωνικές δραστηριότητες, την ενσωμάτωση της πόλης στο Νεότερο Ελληνικό Κράτος κλπ) λειτουργώντας συνεργατικά σε επίπεδο σχολικού τμήματος ή ομάδας. Στην προσπάθεια αυτή, καλούνται να αναζητήσουν οικογενειακά αντικείμενα, παλιότερες φωτογραφίες, αφηγήσεις παππούδων, γειτόνων ή ανθρώπων που μπορούν να δώσουν μια μαρτυρία ή συνέντευξη ή άλλα τεκμήρια που οι ομάδες μπορεί να σκεφτούν να αξιοποιήσουν.Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, καλούνται να δημιουργήσουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:
– Ταινία μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών
– Ψηφιακή δημιουργία (ψηφιακή αφήγηση, παρουσίαση, φωτογραφικό άλμπουμ, ψηφιακό παιχνίδι κλπ.)Υποβολή συμμετοχών 10/5/2021
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Created with GIMP